Οργάνωση Συμμετοχής, Σχεδιασμός και Κατασκευή του Συλλογικού περιπτέρου του ΕΛ.Ο.Π.Υ. (Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας) στην Διεθνή Έκθεση Seafood Expo Global 2019

Σχεδιαστική Λογική του Περιπτέρου

Το συλλογικό περίπτερο εταιρειών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας πραγματοποιήθηκε στην Διεθνή Έκθεση Seafood Expo Global 2019, στις Βρυξέλλες του Βελγίου το διάστημα 07 – 09/05. Έχοντας ακούσει τις λειτουργικές και εικαστικές ανάγκες κάθε εταιρείας αλλά και της ένωσης, οδηγηθήκαμε στον σχεδιασμό ενός περιπτέρου μοντέρνου, ανοιχτού και με ελεύθερης ροή στο εσωτερικό του. Διατηρήσαμε τις επιφάνειες καθαρές για την οπτική επικοινωνία, ενώ τα λογότυπα τα τονίσαμε με ημικυκλικά στοιχεία με κρυφό φωτισμό.

Βασική ανάγκη της Ένωσης υπήρξε η δημιουργία κλειστής κουζίνας, αλλά και ειδικού ανοιχτού χώρου όπου θα παρευρισκόταν Σεφ και θα πρόσφερε γεύματα σε όλους τους παρευρισκόμενους στην έκθεση. Εξαιτίας αυτής της λογικής ο χώρος μελετήθηκε έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε εκθέτης να έχει άμεση πρόσβασή είτε στην κουζίνα, είτε στην κοινή αποθήκη.

Ο χώρος κάθε εκθέτη μελετήθηκε ξεχωριστά όσον αφορά τις λειτουργικές τους ανάγκες, των χώρο των καθήμενων, τα info desk – που δένουν με το design του περιπτέρου- και η πιθανή ανάγκη τηλεόρασης ή video wall, καθώς και τα σημεία που τοποθετηθήκαν τα ψυγεία, για να βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά” στον χώρο της αίθουσας.

Ειδική μελέτη για τον φωτισμό του περιπτέρου έγινε μέσω της κρεμαστής κατασκευής, από μεταλλικές τράσσες που αναρτήθηκαν από την αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου. Εκμεταλλευόμενοι την κρεμαστή αυτή κατασκευή αναρτήσαμε ένα lightbox διπλής όψης με εκτυπώσεις, που τονίζουν την ελληνικότητα των προϊόντων. Κατασκευή που σηματοδοτεί την δυναμική της Ελληνικής Ένωσης Ιχθυοκαλλιεργιών Ελλάδος.

Τρισδιάστατη Ξενάγηση του Περιπτέρου σε μορφή βίντεο

Από την 3D Απεικόνιση στο Τελικό Αποτέλεσμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο