Οργάνωση Συμμετοχής, Σχεδιασμός και Κατασκευή Εκθεσιακού Περιπτέρου της εταιρείας MELISSA KIKIZAS AE στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2019

Σχεδιαστική Λογική του Περιπτέρου

Το εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας Melissa Kikizas σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της διεθνούς έκθεσης τροφίμων Anuga 2019 στη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο γωνιακό περίπτερο διαμορφώθηκε έτσι ώστε να είναι λειτουργικό, άνετο και να αποπνέει ζεστασιά, προϊδεάζοντας τον επισκέπτη για την ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας. Σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη κατασκεύαστηκαν στον χώρο μία ανοιχτή προς το κοινό κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, για την παρασκευή μικρών γευμάτων καθώς και μία ραφιέρα με τρεις κάθετες ζώνες  για την κατηγοριοποίηση και την έκθεση των προϊόντων .  Οι κατασκευές αυτές τοποθετήθηκαν στους τοίχους του περιπτέρου, επιτρέποντας έτσι την διέλευση του κοινού στον χώρο, ενώ στην μπροστινή γωνία έχει τοποθετηθεί counter και τραπέζια συναντήσεων.

Όσον αφορά το ύφος του περιπτέρου, χρησιμοποιήθηκαν απλές γραμμές που επιτρέπουν στα προϊόντα να αναδειχνούν. Σκοπός ήταν να περάσουμε μέσα από τον σχεδιασμό την  ταυτότητα και τη φύση  της εταιρείας και των προϊόντων της, για αυτό επιλέχθηκαν ζεστές αποχρώσεις ξυλείας  στο δάπεδο και στις κατασκευές σε συνδυασμό με λευκές λεπτομέρειες στα έπιπλα. Βασικό στοιχείο αποτελεί η προσθήκη λευκών πλακιδίων στην τοιχοποιϊα του κεντρικού μπαρ, καθώς δίνει αμέσως την εικόνα μίας ολοκληρωμένης κουζίνας και απόλυτα καθαρής. Ταυτόχρονα, η μπροστινή όψη του μπαρ λειτουργεί και ως βιτρίνα με την κατασκευή εσοχής και τοποθέτησης προϊόντων και υλικών μέσα σε ξύλινα καφάσια, τα οποία ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ανάδειξη  της  φυσικής και αγνής πρώτης ύλης που χρησιμοποίει η εταιρεία.

Τέλος, έγινε η απαραίτητη μελέτη για την τοποθέτηση οπτικών μηνυμάτων και λογοτύπων με τη μορφή φωτεινών επιγραφών οι οποίες οριοθετούν τους  χώρους προβολής και παρασκευής και παράλληλα τραβούν την προσοχή και προσελκύουν τον επισκέπτη με αποτέλεσμα να κατέχουν σημαντικό ρόλο στην συνολική εικόνα του περιπτέρου και κατ’ επέκταση, να το ολοκληρώνουν.

Τρισδιάστατη Ξενάγηση του Περιπτέρου σε μορφή βίντεο

Από την 3D Απεικόνιση στο Τελικό Αποτέλεσμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο