Οργάνωση Συμμετοχής, Σχεδιασμός και Κατασκευή του Εθνικού Συλλογικού Εκθεσιακού Περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση Ιδιωτικής Ετικέτας PLMA 2019

Σχεδιαστική Λογική του Περιπτέρου

Για το συλλογικό περίπτερο εταιρειών που κατασκευάστηκε για την PLMA Amsterdam 2019 στην Ολλανδία, η οποία έχει το χαρακτηριστικό ότι διαρκεί μονάχα δύο ημέρες, έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη στον σχεδιασμό του με γνώμονα την ποικιλία των εταιρειών όσον αφορά τις προϊοντικές κατηγορίες, αλλά και την διάρκεια της εκδήλωσης. Έτσι, προτιμήθηκαν οι απλές και μοντέρνες γραμμές, αλλά και οι ελεύθεροι χώροι για γραφικά.

Ο σχεδιασμός των χώρων κινήθηκε γύρω από μία κεντρική κοινόχρηστη αποθήκη, στην οποία είχαν πρόσβαση όλες οι εταιρείες, πέραν των γωνιακών που είχαν δική τους αποκλειστική αποθήκη.Παράλληλα εκμεταλλευτήκαμε το ύψος της «κεντρικής αποθήκης»ώστε να τονίσουμε την ελληνικότητα των προϊόντων μέσω της κεντρικής φάσας και να φωτίσουμε σωστά όλο το περίπτερο.

Τα περίπτερα που δημιουργήσαμε είχαν ως κεντρικό χαρακτήρα τους «καθαρούς» χώρους όσον αφορά την λειτουργικότητα αλλά και τους περιμετρικούς τοίχους του κάθε περιπτέρου που παρέμειναν κενοί για να φιλοξενήσουν γραφικά της κάθε εταιρείας, όπως κρίνεται απαραίτητο σε εκθέσεις τόσο μικρής διάρκειας.

Κάθε περίπτερο είχε το δικό του counter, γυάλινη βιτρίνα ή ψυγείο και σετ με τραπέζια και καρέκλες, ενώ σε κάποια από αυτά, σε περαιτέρω συνεννόηση με τον πελάτη γίναν κάποιες ειδικές κατασκευές για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες κάθε εταιρείας. Η λογοτύπηση των εταιρειών ως προς τους διαδρόμους του εκθεσιακού τονίστηκε και μέσω των στρογγυλών επιγραφών στα πλαϊνά διαχωριστικά των περιπτέρων. Τέλος ορίσαμε ένα χώρο, τον οποίο διαχειριζόμασταν εμείς, από τον οποίον προσφέραμε τις υπηρεσίες μας – είτε όσον αφορά την τεχνική υποστήριξη, είτε την διοικητική υποστήριξη – για όλους τους πελάτες μας.

Τρισδιάστατη Ξενάγηση του Περιπτέρου σε μορφή βίντεο

Από την 3D Απεικόνιση στο Τελικό Αποτέλεσμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο