SIAL Paris 2022: Ηγετική η παρουσία της Promo Solution

Το  πολυαναμενόμενο γεγονός της χρονιάς η  Sial Paris 2022, Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών (15-19 Οκτωβρίου 2022) ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και δημιουργώντας πολλές υποσχέσεις για μια λαμπρή συνέχεια στον εκθεσιακό κλάδο. Η αναμονή μετά από τέσσερα έτη ήταν μεγάλη, η Promo Solution όμως ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις της έκθεσης και επέστρεψε στο Παρίσι με θριαμβευτική παρουσία.

Σε μία έκθεση με περισσότερες από 120 εθνικές συμμετοχές από όλο τον κόσμο, η Promo Solution ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε επίπεδο οργάνωσης συμμετοχών και στήριξε έμπρακτα για ακόμη μια φορά την ελληνική εξωστρέφεια, υποστηρίζοντας με άρτια οργάνωση και ολοκληρωμένες δράσεις εκθεσιακού μάρκετινγκ, τόσο τις μικρές επιχειρήσεις που επιχειρούν τα πρώτα τους εξαγωγικά βήματα, όσο και τις πλέον εδραιωμένες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας.

Η επιστροφή στο εκθεσιακό περιβάλλον συνοδεύθηκε με τα μεγαλύτερα νούμερα από οποιαδήποτε άλλη SIAL του παρελθόντος, καλύπτοντας συνολικό εμβαδό 2.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύοντας 115 εταιρείες, στις σημαντικότερες αίθουσες της έκθεσης: Hall 1 & 2 – Eθνικές Συμμετοχές, Hall 7 – Γαλακτοκομικά προϊόντα,  Hall 5A -Ζαχαρώδη & Σνακς, Hall 5A – Κατεψυγμένα προϊόντα, Hall 5B – Προϊόντα Grocery & Gourmet, Hall 5C  – Ποτά, Νερά & Αναψυκτικά, Hall 6 – Κατεψυγμένα προϊόντα & κρεατικά.

Πυρήνα της συμμετοχής της Promo Solution αποτέλεσε η συλλογική παρουσία στην αίθουσα 1, National Pavilions & Regions of The World, όπου παρευρέθηκαν πολλές ελληνικές εταιρείες είτε ανεξάρτητα είτε με συμμετοχή μέσω της Περιφέρειας τους, ενώ στον ίδιο χώρο διοργανώθηκαν εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και προβολής καινοτόμων προϊόντων των εκθετών της Promo Solution.

Ηχηρή  ήταν η παρουσία πολλών Περιφερειών & Επιμελητηρίων της χώρας μας, οι οποίες εμπιστεύθηκαν την Promo Solution για την οργάνωση της παρουσίας τους στην έκθεση.  

Μεταξύ αυτών ήταν οι ακόλουθες:

 • Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την Αντιπεριφειάρχη Πελοποννήσου, αρμόδια για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Άννα Καλογεροπούλου,
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κο Θεόδωρο Βασιλόπουλο ,
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας ,
 • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , κο Βασίλειο Δελησταμάτη ,
 • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Πανάγο Κουφέλο, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη,
 • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
 • Επιμελητήριο Μαγνησίας, με τον Γενικό Γραμματέα κο Βασίλειου Ζαχείλα
 • Επιμελητήριο Λάρισας με τον πρόεδρο Επιμελητηρίου κο Σωτήρη Γιαννακόπουλο,
 • Επιμελητήριο Αχαΐας, με τον  Προέδρο του  Επιμελητηρίου, κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα,
 • Επιμελητήριο Ηλείας και Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, με τον εκπρόσωπό του, κο Γεώργιο Ρόμπολα.

Δράσεις εκθεσιακού μάρκετινγκ

Σε ένα από τα πλέον δυναμικά και ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, όπως αυτό της Sial, με την παρουσία μεγάλων χωρών, με πλούσια εκθεσιακή δραστηριότητα, όπως Ιταλία, Ισπανία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, η Ελληνική Συμμετοχή που οργανώθηκε από την  Promo Solution κατάφερε να ξεχωρίσει και για τη διοργάνωση σημαντικών δράσεων εκθεσιακού μάρκετινγκ, τα οποία έστρεψαν τα βλέμματα όλου του κόσμου επάνω στα ελληνικά προϊόντα και ενίσχυσαν την εικόνα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Promo Solution κέρδισε την προσοχή του εκθεσιακού κοινού με τις παρακάτω δράσεις:

 • Η δημιουργία και παρουσίαση σε καθημερινή βάση 5 συνταγών βασισμένων στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, από τον executive σεφ κο Κωνσταντίνο Βασάλο, με τη χρήση ελληνικών προϊόντων των εκθετών, ανέδειξε τον γαστρονομικό πλούτο των Περιφερειών της Ελλάδας και γέμισε την αίθουσα 1 με αρώματα και μυρωδιές, κερδίζοντας την προσοχή όλων των παρευρισκόμενων .
 • Η δημιουργία πολυτελούς χώρου προβολής και ανάδειξης της καινοτομίας, με ειδικές προθήκες, όπου τοποθετήθηκαν τα προϊόντα των εκθετών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Sial Innovation Show.
 • Η έκδοση σύγχρονου και χρηστικού Εντύπου Εκθετών, με αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες και με πλούσιο φωτογραφικό από τα προϊόντα τους, το οποίο διανεμήθηκε στο χώρο του συλλογικού περιπτέρου, καθώς και σε σημαντικά σημεία προβολής ολόκληρου του εκθεσιακού κέντρου.
 • Η επιβλητική διαφημιστική σήμανση στις κύριες εισόδους της έκθεσης (Hall 1), η οποία επικοινωνούσε με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο την ελληνική συμμετοχή της Promo Solution, προσδίδοντας επιπλέον προβολή στην ελληνική συμμετοχή της Promo Solution καθώς ήταν βασικό σημείο υψηλής κινητικότητας.
 • Η δημιουργία χορηγικών προγραμμάτων στο πλαίσιο ειδικής προβολής δυναμικών ελληνικών εταιρειών ,με καφέ -από εξειδικευμένους barista της εταιρείας Dimello και νερό σε πρωτοποριακή ανακυκλώσιμη συσκευασία από την εταιρεία Ergon Foods.
 • Ο σχεδιασμός ειδικού micro-website για την online παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής, καθώς και η ηλεκτρονική προβολή της μέσω εξειδικευμένων επαγγελματικών newsletters (FnB Daily), websites (capital.gr) και της καθημερινής χρήσης των social media.

Όλες οι παραπάνω δράσεις μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών, οι οποίοι συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες στα περίπτερα της Promo Solution, επιδεικνύοντας έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα και πραγματοποιώντας πολλές εμπορικές επαφές με τους εκθέτες, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε από το σύνολο των εκθετών.

Ιδιαίτερη τιμή για την Promo Solution και τους εκθέτες της, αποτέλεσε  η επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κου Γεώργιου Γεωργαντά , του Υφυπουργού Εξωτερικών κου Κώστα Φραγκογιάννη, του Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία κου Δημήτριου Ζεβελάκη, και του εμπορικού συμβούλου Ο.Ε.Υ. του Παρισιού, κου Νικόλαου Μπελιά.

Η ηγετική παρουσία της Promo Solution σε μία ακόμη Διεθνή έκθεση, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει από την πλευρά των παραγωγικών επιχειρήσεων της χώρας μας και σηματοδοτεί τη δυναμική συνέχεια ενός πλούσιου εκθεσιακού προγράμματος με σημαντικές διεθνείς εκθέσεις σε προσοδοφόρες αγορές.

Πρόγραμμα εκθέσεων 2023-2024:  https://www.promosolution.net/programma-ektheseon/

Μετάβαση στο περιεχόμενο