Οργάνωση Συμμετοχής ,Σχεδιασμός και Κατασκευή Εκθεσιακού Περιπτέρου της εταιρείας TSANOS Ltd. στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2021

Σχεδιαστική Λογική του Περιπτέρου

Η ελληνική επιχείρηση Tsanos που έχει δημιουργήσει παράδοση στον κλάδο της  κουλουροποιίας εδώ και χρόνια , μας μεταβίβασε το αίτημα της να αναδείξουμε τα προϊόντα της και την ιστορικότητά τους για τις ανάγκες προβολής της ,στην έκθεση Anuga 2021, 11-13 Οκτώβρη.

Όλες οι κατασκευές, οι ιδέες και τα σχεδιαστικά έγιναν έπειτα από συνεννόηση με τον πελάτη μας και προσωπική μελέτη της Promo Solution με σκοπό την ανάδειξη της φιλοσοφίας της Tsanos και την δημιουργία θετικού αντίκτυπου από το κοινό.

Η βασική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένα περίπτερο προσβάσιμο και ανοιχτό. Δύο κεντρικές  ασύμμετρες ράφιέρες, μία δεξιά και μία αριστερά σχεδιάστηκαν διαμπερής, ώστε να είναι τα προϊόντα πάνω τους εμφανή, απ’όλες τις πλευρές του χώρου και  να δίνουν μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα στον επισκέπτη. Ασύμετρες ραφιέρες υπάρχουν και στην πλάτη της κατασκευής με σκοπό να τοποθετηθούν πολλές συσκευασίες τονίζοντας την ποικιλία της προιοντικής τους γκάμας. Πάνω από κάθε ραφιέρα έχει δημιουργηθεί lightbox με εικαστικό, που βοηθάει στην κατηγοριοποίηση των προϊόντων. Πίσω από τον κεντρικό τοίχο- που λειτουργεί ως σημείο σήμανσης και διαφήμισης μέσω ενός lightbox-  βρίσκεται κλειστός χώρος που στεγάζει την αποθήκη. Εκεί διατηρούνται τα δείγματα και βοηθητικά υλικά.

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ακολουθούν κοινή γραμμή με τα χρώματα της εταιρείας και τον συλλογισμό από το site της. Είναι απλά, σκούρο γκρί και ξύλο, για να τονιστεί το κύρος και η παράδοση, αντίστοιχα , της εταιρείας. Το πράσινο χρώμα στα φυτά ζωντανεύει ακόμη περισσότερο τον χώρο, ενώ παράλληλα δίνει ένα boho ύφος στο design του περιπτέρου.

Ο φωτισμός, του περιπτέρου έχει μελετηθεί έτσι ώστε να δίνει έμφαση στα κεντρικά σημεία του περιπτέρου και η κατασκευή της οροφής είναι σε μεγάλο ύψος  ώστε να ανοίγει ακόμη πιο πολύ τον χώρο. Από την οροφή κρέμονται άνισα μεταλλικά φωτιστικά σε γραμμική μορφή για μία πιο μοντέρνα νότα στο εικαστικό.

Τέλος , τραπέζια και καρέκλες στα ίδια χρώματα προσκαλούν εκθέτες και επισκέπτες να αλληλοεπιδράσουν με τον χώρο.

Τρισδιάστατη Ξενάγηση του Περιπτέρου σε μορφή βίντεο

Από την 3D Απεικόνιση στο Τελικό Αποτέλεσμα

Μετάβαση στο περιεχόμενο