Η καρδιά των γλυκών και των snack στη Μέση Ανατολή χτυπά δυνατά και το 2023!
Η ISM Μiddle East θα πραγματοποιηθεί στο Dubai, 07 – 09 Νοεμβρίου 2023, στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Center. Είναι η ιδανική έκθεση για τη βιομηχανία γλυκών και σνακ στην περιοχή MENA. Μεγαλώνει ταχύτατα, όπως οι αγορές της περιοχής ενώ συγκεντρώνει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου και τους ποιοτικότερους αγοραστές της περιοχής. Πάρτε την ευκαιρία και διεκδικήστε το μερίδιό σας! Γνωρίστε τους σημαντικότερους εκθέτες και αγοραστές της βιομηχανίας, επωφεληθείτε από τις συνεργασίες και γίνετε μέρος αυτής της μοναδικής περίπτωσης σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές του κόσμου!
Η ISM Middle East ανήκει και επίσημα στην οικογένεια της ISM (ISM Cologne, ISM Japan), φέροντας πλέον και το αντίστοιχο brand name – μέχρι και το 2021 είχε την επωνυμία Yummex – . Συνδυοργανώνεται από δύο από τους μεγαλύτερους οργανωτές εμπορικών εκθέσεων στον κόσμο: Την Koelnmesse (Anuga) και την DWTC (Gulfood), γεγονός που από μόνο του διασφαλίζει την ποιότητα της έκθεσης.
Αποτελεί το καταλληλότερο μέρος για να εκθέσετε προϊόντα των κατηγοριών ζαχαρώδη/σνακ/παγωτά/σοκολάτα, ειδικά μετά τον επίσημο προ-ετών διαχωρισμό των προαναφερθέντων κατηγοριών από την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Gulfood.
ΤΟΜΕΙΣ ΣΕ ΖΗΤΗΣΗ
- Σοκολάτες και σοκολατοειδή,
- Μπισκότα, snacks, παξιμάδια και crackers,
- Καραμέλες και ζαχαρώδη προϊόντα,
- Γλυκά για διαβητικούς,
- Πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής,
- Μαρμελάδες, Μέλι & γλυκά από μέλι
H απόλυτη πλατφόρμα για επαγγελματίες γλυκών & σνακ.
Γενικά Στοιχεία για την ISM MIDDLE EAST 2022
- 332 εκθέτες από 42 χώρες (80% διεθνείς).
- Περισσότεροι από 11.500 επισκέπτες προερχόμενοι από 111 χώρες.
- 10.368 τ.μ εκθεσιακού χώρου.
- 17 international country pavilions.
Γενικά Στοιχεία για την αγορά τροφίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
- Η εγχώρια παραγωγή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι αρκετά μικρή, καλύπτωντας μόνο ένα μικρό μέρος της εγχώριας κατανάλωσης. Ως εκ τούτου τα Η.Α.Ε. εξαρτώνται κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων προκειμένου να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.
- Το 85% της αγοράς ελέγχεται από μεγάλα super markets όπως CARREFOUR/GEANT, LULU,HOITRAM, COOP/Emirates Cooperative Society, SPINNEY’S, AL MAYA, ΖΟΟΜ. Το υπόλοιπο 15% διακεινείται από μικρά συνοικιακά σημεία πώλησης
- Ειδικότερα στο Dubai, οι μεγάλες αλυσίδες Carrefour/Geant και Lulu κατέχουν μερίδιο εκτιμώμενο μεταξύ 50% και 60% διαθέτοντας 500 υποκαταστήματα επί συνόλου 8.000 καταστημάτων λιανικής πώλησης.
- Η κατανάλωση τροφίμων αυξάνεται κατά 12% ετησίως.
- Η βιομηχανική δραστηριότητα στον τομέα των τροφίμων είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με την κατά πολύ μεγαλύτερη ζήτηση.
- Τα κανάλια διανομής στηρίζονται σε εισαγωγές από απομακρυσμένες παραγωγικές μονάδες, είτε αυτές αφορούν τις πρώτες ύλες, είτε την επανεξαγωγή προϊόντων σε άλλες χώρες.
- Οι κύριοι προμηθευτές των εισαγωγών είναι η Ευρώπη και η Ασία, από τις οποίες γίνεται το 80% των εισαγωγών τροφίμων.
- Οι μεγάλες αλυσίδες επιλέγουν προμηθευτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην υποστήριξη των προϊόντων τους επιβάλλοντας τέλη εισόδου (listed fees) στα σημεία πώλησης που θα συμφωνηθούν.
Extra tip : Οι κανόνες που επιβάλλουν οι αρχές των ΗΑΕ ως προς τις εισαγωγές προϊόντων συμβαδίζουν, σε μεγάλο βαθμό, με τους κανόνες και τα πρότυπα που ισχύουν διεθνώς. Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι κλιματικές και θρησκευτικές απαιτήσεις που αφορούν κυρίως την ετικέτα, την πιστοποίηση halal, την συμμόρφωση με το σύστημα τυποποίησης ECAS και την διάρκεια διατήρησης των προϊόντων.
*Πηγή : Οδηγός Έλληνα παραγωγού – εξαγωγέα για την εισαγωγή τροφίμων στα ΗΑΕ/Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Ντουμπάϊ