Ο «γλυκός» δρόμος των εξαγωγών για τις ελληνικές επιχειρήσεις!

H ISM, όπως προαναφέραμε, αποτελεί το μεγαλύτερο ραντεβού των κορυφαίων των ζαχαρωδών και των σνάκ. Είναι ένα ξεχωριστό σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών, όπου οι παραδοσιακές γεύσεις συναντούν την καινοτομία και τις σύγχρονες διατροφικές και γευστικές συνήθειες. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται εμπράκτως και από τους αριθμούς. Στη φετινή διοργάνωση παρευρέθηκαν συνολικά περισσότεροι από 1.700 διεθνείς εκθέτες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες και εισαγωγείς που τους τίμησαν με την παρουσία τους έφτασαν τους 40.000 από από συνολικά 145 χώρες.

Ανάμεσα όμως στις παραδοσιακές δυνάμεις της σοκολάτας, των ζαχαρωδών και των σνακ ξεχώρισε η συμμετοχή της Ελλάδας, με πολλές σημαντικές εξαγωγικές εταιρείες να δίνουν το παρόν και να δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο, ότι η επένδυση στην καινοτομία και την υψηλή ποιότητα είναι βασικά συστατικά για μια «γλυκιά» εξαγωγική δραστηριότητα.

Αναλυτικότερα οι εταιρείες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα μέσω της Promo Solution, ήταν οι εξής:

· Ambrosia S.A. · AMP S.A. · Antonio Foods · Ferro – Athenian Family Bakery · Biscotti Tsoungrari S.A. · Bolero – Confectionery of Thrace S.A. · Chocotime S.A. · Confectis- P. & D. Mouzakis & Co · Cretamel S.A. · Elka S.A. · Geodi S.A. · Golden Break · Hatziyiannakis Dragees S.A. · Jannis S.A. · Kriton Artos S.A. · Laurence Galerie de Chocolat · Melbon – An. Dimopoulou & Co · Nuts ‘N Nuts · Oscar S.A. · Raptodimos Athanasios & Co · Relkon Hellas S.A. · Rizos Nuts S.A. · Violanta S.A. · Wellabys – U & S Unismack S.A.

Οι παραπάνω εταιρείες, καλύπτοντας εκθεσιακό χώρο που ξεπερνούσε τα 600 τ.μ. στις αίθουσες 11.1, 11.2, 10.2, 4.2 και 5.2, μαγνήτισαν τα βλέμματα της πλειοψηφίας των εμπορικών επισκεπτών, παρουσιάζοντας μία αντιπροσωπευτική γκάμα προϊόντων Ελληνικής ποιότητας και παραγωγής.  

Αρωγός στην παρουσία των παραπάνω εταιρειών στην έκθεση στάθηκε για μια ακόμη χρονιά η Promo Solution, πραγματοποιώντας εξ’ολοκλήρου την οργανωτική διαδικασία της συμμετοχής τους, καθώς και τον σχεδιασμό και την κατασκευή των περιπτέρων τους.

Όλοι οι εκθέτες έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους καθώς και από τις  πολλές και σημαντικές εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν. Μάλιστα η πλειοψηφία αυτών,  ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη διοργάνωση του 2019, ενώ αρκετές εταιρείες από τις παραπάνω θα συμμετάσχουν και στην έκθεση Yummex Middle East που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την περίοδο 30 Νοεμβρίου με 01 Δεκεμβρίου 2018 και αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός για τον κλάδο των ζαχαρωδών και σνακ που πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόλπο.

Τέλος, τις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας ΟΕΥ Α’ κ. Μαρία Βασιλάκη.

Οι προσπάθειες της Promo Solution, με σκοπό την ενίσχυση των εξαγωγών και την εξωστρέφεια  της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστούνστις παρακάτω εκθέσειςCibus Parma (07-10/05/2018), PLMA Amsterdam (29-30/05/2018), THAIFEX (29/05-02/06/2018), IDDBA Show (10-12/06/2018), Iran Agrofood (24-27/06/2018), Sial Paris (21-25/10/2018), Yummex Middle East (30/11 – 01/12/2018) και Anufood China (21-23/11/2018) κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο